lördag 27 oktober 2012

Människorna - Shanghai

Oscar
120927
Som en uppenbarelse från ovan visade sig denne mexikan för två vilsna och nyanlända stigor på tågstationen i Shanghai. Oscar var inte enbart extremt hjälpsam som eskorterade oss ända fram till vårt hostel, utan visade sig även vara professionell modefotograf. Har i bagaget plåtningar för exempelvis Elle, Vogue och stora märken som Estée Lauder.

Chen
120927
denne av oss mycket fascinerade kines hade nyligen flyttat till Shanghai och börjat arbeta på vårt hostel. Han uttryckte ofta stor önskan att följa med oss ut och festa, men när vi bjöd med honom så bangade han. Varje gång. Det skulle senare visa sig att han föredrog våra manliga landsmän Johan och Sven. Men vi gillar söte och extremt vänlige Chen i alla fall då han varje gång han fick syn på oss utbrast i ett glatt: "Stinarr! Sagorr!".

Sadie
120927
denna utbildade psykolog jobbade på vårt hostel och avslöjade redan vår första dag att hon tänkte sluta sitt jobb, efter bara två veckors anställning. Hon kände sig överkvalificerad. Dessutom var det för mycket att göra, tyckte hon. Sadie ville gärna hänga, men var något svår för Stiga att läsa. Trots det ska hon ha cred för sina skillz på KTV + att det ju alltid är fint när någon tycker det är tråkigt att man ska åka.

Dylan
120928
God morgon Shanghai! Som substitut för Morgonpasset i P3 kunde vi lyssna till denne missnöjde amerikans skypekonversationer. Föga intresserade fick vi lära oss att han ser ut som en kines, men inte är det = svårt att få jobb = ekonomiska bekymmer = bitterhet = "de har inte ens riktiga hamburgare här och ingen förstår min slang I'M SO MISSUNDERSTOOD, FO' SHO'!" Problem problem problem. Trots feta fattade han dock tycke för Stina och blev förvånansvärt intresserad av att studera i Stockholm.

Stephen
120929
Efter sju år som student i Kanada har denne rolige haitier nu flyttat till Shanghai. Imponerade i biljard, öldrickande samt popularitet hos det motsatta könet. Fick dock ej, trots upprepade försök, Saga på fall. Hittade lyckligtvis en annan ginger att söka tröst hos.

Freddy
120929
Det vore helt otänkbart med ett annat namn på Freddy än Freddy. Freddy ser verkligen ut som en Freddy. Möjligtvis Teddy... Freddy var öppen för allt utan att överösa oss med entusiasm. Freddie melankoliska uppsyn bestod oavsett.

Mario
121001
Detta är "guiden" till gratisvandringen vi gjorde. Vi fick valuta för pengarna, s'att säga, då denna rundtur bäst kan beskrivas som en promenad i Shanghais mest ointressanta områden. Mario ville väl, men hans engelska kvalificerade honom tyvärr inte som guide (eller ens samtalspartner...). Vad vi skulle få ut av hans "free citywalk" är än idag oklart.

Andrew
121001
Höjdpunkten på Marios rundtur i Shanghai var Andrew. Han var med som Marios tolk (/hjälpreda) och var precis lika förvirrad som vi. Trots Marios upprepade och totalt ointressanta guidningsavbrott var Andrew en mycket trevlig och givande promenadkompis. Den roligaste upptäckten var att han pluggat 2,5 år på KTH i Stockholm. Och chillat på kinesiska skolan på Södra Latin - samtidigt som vi gick där!!!

1 kommentar:

  1. Bäzta bloggbilden ju! Det är sådär ni ser ni ut, när man föreställer sig er springande omkring i världen och leta hostel. <3 Åh nu fick jag en lite tår.

    SvaraRadera