måndag 22 oktober 2012

Detta skrev vi när vi satt på tågstationen i Hong Hom och dödade tid i väntan på att återvända in i Kina igen. Förvarning känns lite på sin plats: när man läser detta inlägg låter det mycket mer negativt än hur vi faktiskt kände. Så en eller två nypor salt är nog nödvändigt.

"Idag lämnar vi Hong Kong SAR och det känns inte det minsta vemodigt. Tvärtom. Vi har inte jättemycket positivt att säga om denna stad, men det finns såklart även här några få höjdpunkter. Vi klarar av dem ganska snabbt: The Peak, Lan Kwai Fong och Sneaker Street. Där den enda riktigt självklara och speciella för just Hong Kong är den första.

Hong Kong är stort, plastigt, självlysande, fullt av tjocka medelålders västerlänningar, dyrt, stökigt, hetsigt och ganska jättejobbigt. Inte riktigt vår kopp te.

Dock måste vi ju säga att det gick väldigt smidigt och snabbt att fixa visum här i HK, som bekant har vi fixat både burmesiskt och kinesiskt inom loppet av fem dagar! Skitbra. Och och och alla kan engelska! Skitbra! Annars var våra tio dagar här alldeles för lång tid.

Om 25 år när vi har fett med cash, har varit överallt annars och vill shoppa billigt, då är nog den perfekta tiden att återvända till HK. Annars har vi svårt att se varför vi någonsin skulle komma hit igen. Men det är ju bara hur vi känner, hehe..."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar