fredag 28 september 2012

Människorna - Ryssland

Tanya
120827
Eminent resesällskap på fluget från Stockholm med bortskämd tik på specialdiet. Älskar sin dotterdotter jättemycket. Sin dotter - inte alls...

Seth & Anna
120828
sötaste amerikanska paret. Han kunde tala ryska. Hon lånade oss sitt paraply.

Airat
120829
Trevlig studentguide med imponerande kunskaper om Moskva. Varje legend han berättade för oss var hans absoluta favorit - Karlsson på taket likaså.

Anyas mamma
120830
Rysk ortodox exballerina vars stora hjärta övervann alla språkbarriärer. Privateskort samt -fotograf.

Igor
120831
Något märkligt fem-i-tre-ragg från en av Moskvas hetaste klubbar. Spelade för Liverpool back in the day. Bjöd oss på svarttaxirally samt amerikansk frukost i gryningen. En riktig gentleman. Hans sista ord, till Stina: "you're so soft..."

Bartender
120831
Moskvas överlägset mest bedårande bartender. Blandade en rosa specialdrink till oss, garnerad med små, torkade rosenknoppar. Blev utskrattad av sina kollegor för att han pratade med oss.

Nicholas
120902
Piva (öl på ryska) är rena rama sömnmedlet för denne londonbaserade irländare. Småflinar för sig själv i ett hörn och levererar med jämna mellanrum totalt oväntade men hysteriskt roliga skämt. Tillhandahåller faktakunakaper utöver det vanliga och älskar tåg (varför skulle man annars ta sig från London till Vietnam enbart med detta färdmedel?)

Brett
120902
Musikälskande ensamvarg från Melbourne vars mål med transsibiriska järnvägen var ett bröllop i Beijing. Sympatisk människokännare med stort hjärta, stora ord och bästa cyniska humorn. Brett är den sortens kille som jagar ifatt en i solnedgången med leksaksgris och röllika i högsta hugg.

Anton
120902
Ledare. Guide. Tolk. Vän. Wingmän. Svårläst buddhist från Sibirien som ledde en turistgrupp bestående av tre aussies och en Britt genom Ryssland. Älskar orange, gult och offspring. Trevligt att snylta på hans expertis, men lämnar oss frågande angående en viss tatuering...

Lauren
120902
Energisk, hyperglad gullegulltjej från Australien. Tacklar otrevliga ryssar och, som det skulle visa sig, jobbiga kinesiska inkastare på det mest överartiga sätt: "REAlly?! What KIND of cocktails?!???"

Scott
120902
Laurens stilige, något mystiske, pojkvän som, utan att behöva tillägga mycket mer, kompletterar henne väl. Skapade stor förvirring i restaurangvagnen då han blandade ihop de ryska orden för "sylt" och "kyckling"...

Salo
120902
Bretts trogna och ständige följeslagare i form av liten, rund, rosa skumgummigris. (Salo=skinka)

Politsiya
120905
Sista tågkvällen innan irkutsk får vi snabbesök av denne sammanbitne ryss. Han tackar artigt nej till vodkan vi erbjuder honom, men bjuder sedan generöst på nattamat i form av gurka, tomat samt fläsk. Stina gör en quick research och det visar sig att han är polis. Lyckligtvis en mycket överseende sådan. Det är nämligen inte tillåtet att förtära egen alkohol på tåget...

Tanya & Vali
120906
Efter en kaosartad morgon bestående av brutalt uppvaknande, passpanik, stresspackning samt avsvimmande på tågperrongen som följd av sömnbrist, näringsbrist och ett tidigare alldeles för stort alkoholintag, visar det sig att ser man tillräckligt miserabel ut sittandes på en trottoar kommer hjälp att dyka upp. I detta fall var hjältarna ett ryskt par vid namn tanya och Vali. De ledsagade oss ända från tågstationen i irkutsk till vårt gueathouse i listvyanka, dit vi förmodligen inte hittat själva. I alla fall inte i vårt dåvarande tillstånd.

Polina
120907
I Listvyankas turistinformation hittar vi denna gulliga ginger. Det tar inte lång tid att inse att hon måste bli vår vän. Så nästa morgon bjuder vi henne på fika - vänskapen är ett faktum. Utan tvekan Rysslands trevligaste turistinformatör.

Nadia
120908
Hos Nadia tillbringade vi en halv natt. Hon klev upp 03.00 för att laga pannkakor till oss innan vi gick till tåget. Besvarade allt med "dadada!" ("Jajaja!") och var väldigt mimimi (ryskt uttryck för när någonting är extra gulligt).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar