lördag 29 september 2012

Människorna - Mongoliet

Sarah
120909
På tåget till Ulan bator träffar vi denne australienska gnällspik som bor i London. Mycket trevligt resesällskap, men ibland lite väl pratglad för två trötta svenskar. Lärde oss användbara australienska uttryck så som "goon bag" och "thong".

Susana
120909
Amerikansk järnlady som sedan hon pensionerades inte gjort annat än att resa världen över. Levt i över sjuttio år, sett över sjuttio länder. Imponerande och inspirerande!

Vovve
120910
Utomordentligt duktig vakthund på gercampet, med stort behov att leka. Favoritsysselsättning: hoppa på och nästan välta campbesökare, gärna dold av den mongoliska bäcksvarta natten.

Nomadfamilj
120911
Denna generösa och välkomnande nomadfamilj tog till sig oss med öppna armar. Bjöd på mongoliska specialiteter så som jäst hästmjölk (ingen hit), och yoghurtgodis (ingen hit). Vi kontrade med saltlakrits (ingen hit). Det tvååriga barnbarnet var långt mer intressant än de mongoliska hästarna. När vi gick fick vi en souvenir: sex getankelbensknotor.

Johan
120911
Denna långsmale läkarstudent med imponerande tålamod (gällande Felix) och pedagogisk charm (gällande Saga) mötte vi första gången på campet i Mongoliet, och lärde sedan känna bättre i Beijing. Lättroad - vilket är fantastiskt eftersom vi då oftare får ta del av hans suveräna garv-face. Johan är killen som tar fighten för två kuai (2,2 sek), trots att oddsen solklart är emot honom.

Sven
120911
Fnissig göteborgsk blondie som är Johans klasskompis tillika reskamrat. Verkar mer tillbakadragen än han egentligen är. Överraskar med roliga kommentarer som känns tagna från ingenstans. Kan även leverera väl underbyggda teorier om allt mellan himmel och jord. Ler. Jämt.

Lisa & Joe
120913
Brittiskt friluftspar med 23 kilo packning (var!) som mest bestod av snacks. Hans intensiva och spjuveraktiga ögon dolde det faktum att han var tio år äldre än han såg ut. Hon sände ut en storasystervibe och slog Saga skoningslöst i diverse gränskontrollstidsfördriv av fyspasskaraktär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar