fredag 15 mars 2013

Rhodos är tomt. Öde. Nästan dött. Hela ön håller just på att vakna upp ur sin vinterdvala. Det är dags att sträcka på sig, se till att piggna till lite nu, innan invasionen av turister anländer om ett par månader.

Vi går runt här och uppskattar att ha ön för oss själva, att slippa trängas med bonnbrända skandinaver på stranden och ofrivilligt tjuvlyssna på svenska konversationer på varenda liten uteservering. Men visst är det trist att alla tavernor är stängda, att vattnet är iskallt (föga hindrar det grekiska gubbar och tanter från att bada...) och att ingen dykning är att tala om.

Vi förstår att Grekland har potential. Men nu är det ju som det är. Stackars, dumma, lilla Grekland. Hur många övergivna, fallfärdiga hotellkomplex har vi inte hunnit passera på tre dagar?

Olivträd på varje gräsplätt och souvlaki med pommes i varje gatuhörn. Mythos är ölen och ca 20 är temperaturen. Vi har det bra här tills det är dags att komma hem.

Efaristo
Stiga


Translation: It's off season at Rhodes at the moment and the island is completely empty. We enjoy having Rhodes to our selves, but it is a shame that all the tavernas are closed and that the water is too cold for swimming. It'd also kind of depressing walking by aaall these run down, abandoned hotels...

But we'll be fine here until it's time to go home. The local beer Mythos is alright, it's about 20 degrees Celsius and the sun is shining. Life is still good.

Efaristo
Stiga

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar