måndag 10 december 2012

Ja. Eh. Hej! Sawasdeekaaaaa! Fast vi har ju redan lämnat Thailand. Just det. Snabb visit var det.

Alltså. Man kan ju annars spendera månader i Bangkok som är en sådan otrolig stad på alla sätt. Men vi fick prioritera lite denna gången, och chansen är större att Bangkok får återbesök än Phnom Penh typ s'att ah...

Vad gjorde vi då de ynka 48 timmarna i staden? Vi gick på Bangkok art center, vi skrev säkert tjugo vykort (minst!), vi åt på Stinas favvo Suda och drack massa Chang och dansade flipflopsen av fellow västerlänningar på Khao San Road. Ååååååå så shoppade vi. Såklart. Bangkok liksom, vad trodde ni? Först nödvändigheter som kontaktlinser (billibilli) och kameralinslock. Sedan åkte vi till Chatuchak. Alltsåååå Chatuchak. Detta är marknadernas marknad. Man kan hänga där i dagar, men om man bara har en eftermiddag, som vi hade, bör man bege sig raka vägen till secondhandavdelningen. Här finns SÅ mycket schyssta grejer. Allt du kan önska dig. Och det är här grejerna inte är fake = nice.

Ett annat hett tips är Atlanta Hotel. Här bodde jag med min familj när vi var här för fem år sedan. Det är ett budgethotell, byggt 1952, och har 99 procent av originalinredningen i art deco-stil kvar. Det är bara så himla jättefint. Stina dog typ lite. Det finns även pool. Thailands första pool, närmare bestämt. Vi betalade knappt 200kr för ett dubbelrum. Very prisvärt. Restaurangen ser ut som ett lite diner och så vidare, och så vidare... Bo där, sjukt värt!!

Ah, och det var typ det. Sen drog vi till Kambodja. Planen var att åka till Battambang först, men bussarna hade slutat gå när vi kom till gränsen så vi fick snällt ta Siem Reap och Angkor först. Flexibilitet är A och O när man är på resande fot, barn!

Hejdå.
Saga


Translation: Okay so we've already left Bangkok after two days of shopping, dancing and drinking Chang. Heh. But yeah, it is true that Chatuchak is the biggest and most awesome market in the world. Check out the vintage area. It's great!

We stayed at Atlanta hotel. It's a budget hotel built 1952, and all the Art Deco decorations are still there. Beautiful. Annnnd there's a pool!

Now where in Siem Reap, tomorrow we'll visit Angkor.

Bye, Saga



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar