onsdag 12 december 2012

Idag åkte vi båt från Siem Reap till Battambang.

Vi gick upp klockan 6.00 för att ta en pick-up till båten kl 6.30. Pick-upen kom 7.30. Sen åkte vi runt i en god timme till diverse andra hostel och plockade upp fler turister. Till slut var den lilla bussen knökfull, så de sista fick ta en tuktuk istället. 8.30, en och en halv timme efter båten skulle gått, lämnade vi Siem Reap. Båtturen sades av han som jobbade på vårt hostel ta tre timmar. Det tog sju timmar.

När vi kom ut på sjön Tonlé Sap var det sjukt höga vågor som vi skulle möta med sidan tyckte vår båtförare. Resultat: blött överallt och för mig en smärre skräckupplevelse pga sett och hört för mycket om båtar som sjunker på sistone. Grät två tårar, men sen gick det över när vi åkte in på en mindre flod. Vi satte oss uppe på taket, solade och njöt av landskapet. För visst var det mycket fint! Dock hade vår båt en tendens att luta lite för mycket åt vänster. Så mycket att jag ibland trodde vi skulle kantra och alla vi på taket snabbt fick kasta oss mot båtens högra sida.

Och detta betalade vi 22 dollar för. Fasen vad de måste tjäna bra på detta. Knöka på maximalt antal turister på en skitbåt och ta massor med pengar för att det är en "äkta, lokal, backpacker-upplevelse".

Nu ska jag inte vara sån riktigt, för under de sju timmarna på sjön fanns det också tid för att njuta. Och visst var det vackert, ja!

/Stina

Translation:
Today we went on a boat trip from Siem Reap to Battambang. Ten thousands of tourists on a boat that was a bit wobbly to say the least. Tears in my eyes when we went out on the Tonlé Sap Lake and the boat was nearly drowned by the huge waves. Although, the seven hours was also enough to be able to enjoy the scenery, beautiful.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar