lördag 17 november 2012

Hejhejhej och förlåt!

Vi är i Burma och vi är lite ledsna. Vi blir lurade mest hela tiden och det känns ofta som att vi är vandrande dollartecken snarare än människor. Speciellt i Yangon. Men nu har vi åkt till Bagan istället för att kolla på de världsberömda templen här. Och de är fantastiskt imponerande! Dessutom är människorna här lite mer ärliga, vad vi erfarit.

Vi har träffat en sydkorean/amerikan som är fantastisk och vi hänger med henne hela tiden! Boendet är så mycket dyrare än vi räknade med (typ dubbelt av vad Lonely Planet säger). En natt kostar ungefär 12 dollar per person (84 kr), vilket är mycket om man jämför med tex Kina (där en natt kostade ca 30 kr).

Idag har tillbringats mestadels ätandes och sovandes. Vilket var behövligt efter gårdagen som började kl 4.30 med soluppgång (som inte ens var något speciellt pga alla moln) och slutade med kanske en eller annan Mandalay Beer (omnämnt i Lonely Planet som "horrible piss"). Lonely Planet kan slänga sig i väggen sa ölkännaren Saga Carlsson och utnämnde Mandalay Beer till en av hennes absoluta favoriter. Så det så!

Vi har fått ganska mycket frågor från folk vi möter om att kanske skriva på engelska, så vi tänkte att vi kirrar en liten kort översättning på varje inlägg. Som en sammanfattning i slutet liksom. Starting nowwwwww:

Translation:
Burma is not like we expected, sometimes we feel like walking dollar bills rather than humans. The prices have risen so much since Lonely Planet wrote about the accommodation (and still we've got the latest version).

Even though we have had a great time these last couple of days in Bagan, watching temples and hanging out with our new friend Sara who is koreanamerican and super fantastic.

Today has been a eat-&-sleep-day, much needed after yesterday which started at 4.30 with sunrise (unfortunately hidden behind clouds) and ended with one or another Mandalay Beer (referred in LP as "horrible piss").

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar